Последни видеа

Проф. Иво Христов за парламентарните избори 2021
5:39
Maldy
250 Views · 1 month ago

Анализ на Иво Христов

Проф. Иво Христов за зелените сертификати
1:20
Maldy
10 Views · 1 month ago

Участие на Иво христов в Троян

Проф. Иво Христов в Троян
10:55
Maldy
2 Views · 1 month ago

Изказване на Иво Христов

доц. д-р Атанас Мангъров в "Беновска пита"  (23.10.2021 г.)
27:31
Maldy
885 Views · 1 month ago

Участие на Атанас Мангъров - 23.10.2021г.

Бойко Борисов посети Храм Рождество Христово - Шипка
32:56
Проф.Иво Христов на гости на Ротари-клуб
1:25:26
Проф. Иво Христов: България не е суверенна страна, повече от век сме в зависимости
0:00
Maldy
13 Views · 2 months ago

⁣"Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа криза вече повече от година. Един авторитарен режим - този на ГЕРБ, си отива, но все още не сдава позициите, а тези, които искат да ги сменят, нямат ресурса да го направят... Четата срещу ГЕРБ е шарена. Но те не са обединени от визия за промяна на страната, интересите им са съвършено разнопосочни". Това коментира пред БНР проф. Иво Христов. И допълни:
"Почти всички партии са неофеодални клики, които не са водени от идеологии и ценности, а са стръмно и стръвно насочени към приватизиране на държавната рента, презентиращи върху едно все по-уморено и апатично население".
По думите му "под флаговете за борба с корупцията едни юнаци искат да сменят тези, които стоят на вход/изход на тази корупция, за да заемат техните места и вече има примери за това".
Проф. Христов посочи, че България е с ограничен, дори с никакъв суверенитет.
"Грамотната политическа линия на патриоти, които са загрижени за отечеството си, но искат да го управляват, е в стеснен коридор от възможности, който ни е външно зададен. Често под формата на компромиси и лавиране се замаскира националното предателство... Последното суверенно българско решение е от 1912 година, когато е дадена заповед за атакуване на Одринската крепост. От тогава България е в коридор от зависимости с различни вариации", коментира професора.

Борисов: Юмрукът на Румен Радев се стовари върху българската демокрация
8:25
Maldy
11 Views · 2 months ago

Интервю на Бойко Борисов от Словения

Бойко Борисов се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич
3:17
Maldy
5 Views · 2 months ago

⁣С президента на Сърбия Александър Вучич обсъдихме перспективите за присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз и завършването на магистралата София-Ниш-Белград. България ще продължи да подкрепя Сърбия по пътя й към ЕС, защото нашите два приятелски народи трябва да имат всички условия да живеят задружно в мир и просперитет.

Мая Манолова: Очаквам Хаджигенов и Бабикян да подкрепят Румен Радев
14:18
Maldy
11 Views · 2 months ago

Участие на Мая Манолова при Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице"

Даниел Вълчев: Проф. Герджиков е добра кандидатура за президент
17:33
Maldy
18 Views · 2 months ago

Даниел Вълчев гост при Цветанка Ризова в предаването "Лице в лице"

Боряна Димитрова: Президентската битка вече е с отворен финал
0:00
Maldy
10 Views · 2 months ago

Коментар на ⁣Боряна Димитрова от "Алфа рисърч"

Димитър Ганев: Една трета от избирателите на  "Продължаваме промяната" са от ИТН
0:00
Maldy
8 Views · 2 months ago

⁣Една трета от избирателите на „Продължаваме промяната“ на Асен Василев и Кирил Петков са разочаровани избиратели, гласували за „Има такъв народ“, показват данните на социологическо проучване, проведено през септември от изследователския център „Тренд“.
"Около една четвърт идват от „Демократична България“. Останалите привърженици на новата формация са от всички други политически сили. ИТН се очертава като основен електорален донор", обясни пред Радио София Димитър Ганев, директор на ИЦ „Тренд“.
"И двете кандидатури за президент – на Лозан Панов и Анастас Герджиков, са най-доброто, което основните формации, които стоят зад тях, можеха да излъчат", смята Ганев.
"Въпреки, че демократичната общност е нехомогенна, Лозан Панов е претендент, чиято личност се приема безкритично", допълни той.
"ГЕРБ повече от година бяха в политическа изолация и търсят широка подкрепа за кандидатурата си. Проф. Герджиков не е издигнат партийно, за да може той да се приеме по-лесно от определени среди. Със сигурност ректорът на Софийския университет не би отблъснал симпатизанти на ГЕРБ-СДС, но към електоралния корпус от 600 хиляди души може да се търси и прибави някаква периферия избиратели", добави Ганев.
„Ако има шанс някой да победи Румен Радев, то това е проф. Герджиков. Затова ще бъде изключително важна стъпката на Панов, ако реши да подкрепи някого за евентуалния втори тур. Около 300 000 гласа са от ключова важност и може да наклонят везната в нечия полза“, коментира още той.
Той смята, че ще има около и над 50% избирателна активност на изборите на 14 ноември.
Според него в 46-ото Народно събрание не се стигна до съставяне на правителство, заради липсата на политически опит от страна на „Има такъв народ“.
"Това попречи на депутатите им да стигнат до по-задълбочени преговори. За подхода си съпартийците на Слави Трифонов ще си платят със загуба на част от електоралното доверие", сподели Димитър Ганев.
"ИТН носи най-голямата отговорност за това, че не се състави кабинет, показват социологическите данни. Не се знае ерозията в доверието докъде ще стигне", уточни директорът на "Тренд".

Румен Радев: Като общество трябва да спрем необузданата агресия на пътя не само в Стара Загора
6:28
Maldy
7 Views · 2 months ago

⁣Това е абсолютна престъпност и безотговорност към най-висшата ценност – живота на хората и здравето на нашите деца. Изказвам съпричастност към пострадалите и техните семейства, както и благодарност на лекарските екипи, които полагат грижи за пострадалите млади хора. С предприетите в Стара Загора мерки очаквам градът скоро да се превърне в пример за борба с ненаказаната война по пътищата на България.
Резултатът от предстоящите избори трябва да доведе до окончателното скъсване с проваления управленски модел. Обществото ни очаква институциите да продължат да работят за възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости и отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии и различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.
Досиетата „Пандора“ показват, че явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България. Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи.
„Марица-Изток“ трябва да остане енергийното сърце на България. Максималното отдалечаване на срока за затваряне на комплекса е моя лична кауза. В момента се водят преговори и полагаме всички усилия датата да не е 2036 г., както бе декларирано пред Европейския съюз през 2019 г. За бъдещето на комплекса „Марица-Изток“ трябва да се работи със съчетаване на различни съвременни технологии, които да отворят далечна перспектива за развитие.
Вдигнатият юмрук обединява българите около ценности и дава вяра, че можем заедно да намерим решения на всички предизвикателства, за да бъде успешна България.

Show more