Последни клипове

ДАНС провежда акция в офисите на голям производител на ток
0:00
Maldy
7 Views · 4 months ago


Към момента няма официална информация за акцията.

Волен Сидеров: Аз съм реалния опонент на Румен Радев
0:00
Maldy
7 Views · 4 months ago

⁣Аз съм реалният опонент на Румен Радев, който се представя за балансирания човек, а всъщност е проводник на една антибългарска, проамериканска политика. В това е убеден лидерът на "Атака" Волен Сидеров, кандидат за президент.

Денков: Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява
19:38
Maldy
471 Views · 4 months ago

⁣"Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", това заяви пред сутрешния блок на БНТ образователният министър проф. Николай Денков.


Той поясни, че има две основни неща, които го притесняват в случващото се:
Едното е, че се вижда, че системата на висшето образование е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС. Второто е, че това ще доведе до разломни линии в системата на висшето образование.


"С този акт ще имаме проблеми", смята образователният министър.
Относно картината срещу ковид в училищата, той поясни, че областите, където ситуацията със заразени и карантинирани е най-сериозна, са Кюстендил, Ямбол, Видин и Монтана.
Най-тежка е ситуацията в Габрово, който вече се намира в тъмночервената зона.
"В Габрово училищата излизат на ротационен принцип - 5, 6, 9 10 и 11 клас излизат на дистанционно обучение, като следващата седмица ще бъдат върнати обратно в училище. Тези мерки са предвидени за следващите две седмици", обясни министърът.


"Ако градът излезе от тъмночервената зона, учениците ще бъдат върнати в другия режим", допълни Денков.
Какво ще се случи в училищата, зависи от 3 неща, подчерта министърът -как се спазват мерките в училище, как се спазват навън и колко хора са ваксинирани.
"Моят призив е да не се отпускат нито учителите, нито учениците, трябва да се спазват мерките, защото ние все още продължаваме да растем като случаи", категоричен е проф. Денков.
"Не говорим за пълно затваряне, а за ротационен принцип. Освен това, учениците от 1 до 4 клас, 7-ми и 12-ти ще бъдат в училище", подчерта той.


"Препоръчително за учителите остава носенето на маска и тестването всяка седмица. При учениците има варианти за щадящи тестове, но желание от родителите към момента няма", допълни Николай Денков.
"Хората не искат да спазват тежки изисквания. Към момента аз съм дълбоко убеден и това, което виждаме е, че населените места, в които се спазват мерките, ще учат на място, там където не се спазват, ще учат дистанционно", смята той.


Денков уточни, че след началото на учебната година се наблюдава задържане в броя на ваксинираните преподаватели.
"Законът дава голяма свобода на университетите, нямам притеснения за тях", каза още министърът.
"В момента, в който има съмнение за заразено дете, то трябва да бъде изтеглено от другите деца. От там вече се поема от РЗИ и се установява състоянието му", обясни министърът.

Тома Биков обяснява защо ГЕРБ подкрепят Анастас Герджиков
23:05
Maldy
17 Views · 4 months ago

⁣Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде избран, президентството ще продължи да се приема като страна по един политически спор, отбеляза в предаването „Тази неделя“ Тома Биков от ГЕРБ.
„Нашата цел е точно обратната, затова подкрепяме проф. Герджиков – искаме президентството да се върне към своята същност на институция, в която различните гледни точки и спорещи страни да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основни теми пред нацията“, добави той.
Според Биков въпросът е хората да разберат, че има кандидат, на който може да се гледа като възможност за разрешаването на тази политическа криза.
„Не възприемаме президентските избори като футболен мач, ние не критикуваме г-н Радев, а неговото поведение като президент. Ако продължим с футболната аналогия, президентът трябва да бъде съдията на мача. Ние имаме съдия на мача, който непрекъснато се опитва да вкара гол на един от двата отбира“, коментира Биков.
Той посочи, че ГЕРБ търси президент, който да бъде арбитър на обществото, да бъде помирител, да е в състояние да чуе и разбере различните гледни точки.

Костадин Чакъров - Съветникът
1:10:33
Maldy
24 Views · 4 months ago

Филм за Костадин Чакъров

Стефан Янев: До 15 октомври внасяме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост
9:15
Maldy
13 Views · 4 months ago

Стефан Янев каза до кгоа ще внесем плана за възстановяване

Доц. Мангъров за ефективността на ваксините и мерките за борба с коронавируса
34:48
Maldy
28 Views · 4 months ago

Участие на доц. Атанас Мангъров по телевизия "Евроком"

Корнелия Нинова коментира наближаващите избори
4:10
Maldy
6 Views · 4 months ago

БСП се регистрира в ЦИК

Показно убийство в квартал "Сухата река"
3:07
Maldy
6 Views · 4 months ago

44 годишен мъж бе убит на "Герена"

Певицата Луна се кандидатира за Президент
3:32
Maldy
1,212 Views · 4 months ago

⁣Истинският президент на България е Луна. Имаме няколко хиляди подписа. Това заяви певицата Луна Йорданова, която ще всене документите си за участие в надпреварата за държавен глава.
Имам доверие на себе си. Участвам, за да се мотивирам самата аз да гласувам. Промяната започва от мен, подчерта тя.
“Невежество е да обещаваш като не знаеш дали утре ще си жив. Искам да си доставя удоволствието да гласувам за себе си”, допълни певицата.

Румен Радев: Борисов да защити честта на партията си и да се кандидатира за Президент
5:33
Maldy
23 Views · 4 months ago

Румен Радев се регистрира за предстоящите президентски избори

Реч на Румен Радев послучай 113 години от независимостта на България
4:21
Maldy
19 Views · 4 months ago

⁣Скъпи съотечественици,
Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта огласява именно старопрестолните улици и обявява, че българската държава заема своето достойно и равнопоставено място на европейската и световна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна вече на никого.
И днес този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер. И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум. Тя е градена с усилията на посветени държавници, но и със силата на уверен в себе си народ.
Министър-председателят Александър Малинов ще напише, че вестта е посрещната в цяла България с ентусиазъм и радост. За българите обявяването на независимостта е морална победа, превърнала се бързо в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възход. Но преди всичко решителното скъсване със зависимостите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите собствени сили, в способността му да кове сам съдбата си. Тази вяра ни е нужна и днес.
На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината, за да остане онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения.
Да живее свободна и независима България!

Пресконференция на АБВ и Атанас Мангъров
17:53
Maldy
13 Views · 4 months ago

⁣Това е необходимо за информираният избор преди ваксиниране, каза лидерът на партията Румен Петков.
В епидеиологично отношение ваксинираните и неваксинираните не се разричават. Те могат да пренасят вируса и да се заразяват. Който се страхува да се ваксинира. Но животът трябва да върви нормално..
Румен Петков щял да предложи на фон дер Лайиен нещо, което щяло да й подобава - всички неваксинирани да били задължени да носят на видно място жълти знаци. Не е задължително да са звезди, може и свастики. За да е ясно, че не сме 2021, а 1941 г.
Са носели знаци, тия които не искали да й оправдаят рушвета от фармацевтичните кампании
Румен Петков коментира /неласкаво въобще/ и новата политическа формация на Кирил Петков и Асен Василев..

Пълният отличник Петър Илиев при Мая Костадинова
26:16
Maldy
71 Views · 4 months ago

⁣За мнозина наблюдатели провалът на партиите да създадат коалиция се разбра след интервюто на кандидата за силов министър на „Има такъв народ" – Петър Илиев. Нервната му реакция беше предизвикана от разкрития за книгата "Компетенцията на Народното събрание", която той издал преди години, а колегите му твърдят, че част от съдържанието е изплагиатствано. Последва проверка от Етичната комисия и от деканата на Юридическия факултет на Софийския университет.
Седмици след скандала се появи ново, съкратено с 80 страници издание, в което се твърди, че преписаните текстове липсват. Междувременно, заместник–председателят на Парламентарната група на „Има такъв народ" Виктория Василева в интервю за сайта „Дневник" обяви: "Петър Илиев не фигурира в погледа напред на ИТН ".
В студиото на “Говори сега”, обаче, Илиев заяви категорично, че има подкрепата и доверието както на Слави Трифонов, така и на председателя на парламентарната група...
Каква е истината на Петър Илиев вижте във видеото!

Настимир Ананиев: Пред подписване на споразумение сме с „Продължаваме промяната“
0:00
Maldy
10 Views · 4 months ago

⁣Има разговори между ВОЛТ и новата формация „Продължаваме промяната“. Това потвърди пред БНР Настимир Ананиев от ВОЛТ.
"Ние сме пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията „Продължаваме промяната“. Разговорите са започнали през уикенда. Проектът ни харесва, профилът ни харесва, харесват ни действията Видяхме за 4 месеца конкретни действия.", посочи Ананиев.
Политик е мръсна дума в България, тя не трябва да бъде такава. Нека покажем, че има почтеност в политиката, апелира той. Паралелът с НДСВ е опит да се сугестират хората. Всеки политик казва – вярвайте ми. Политиците на прехода скъсаха това доверие между граждани и политици. Кирил и Асен искат да върнат това доверие. Българите трябва да се почувстват европейци. Чрез този проект те ще имат тази възможност, посочи още Настимир Ананиев.
Той вижда „страшно много съвпадения“ между това, което ВОЛТ иска да направи и чутото на пресконференцията, на която официално бе представен проектът на Петков и Василев.

Бабикян: Трябва да се съберем с "Демократична България" и "Промяната продължава"
18:51
Maldy
24 Views · 4 months ago

⁣Естествено е да се съберем заедно тези, които искаме промяна, заяви Арман Бабикян от ИСБГНИ в ефира на БНТ. "Това го говорим още от площадите миналата година", припомни още той.


Бабикян коментира и работата на Петков като икономически министър и на Асен Василев като финансов министър: "Те хванаха на живо корупцията, за която ние ровехме чрез комисиите в парламента".

⁣Това е логиката - събиране! Щом идеите ни са общи и не ни стигат силите по отделно, трябва да се съберем с "Демократична България" и "Промяната продължава", обясни Бабикян.
В събота друг от лидерите на "Изправи се БГ. Ние идваме" Мая Манолова, също заяви желанието да се коалират с новия проект на бившите министри.
Showing 4 out of 6