Топ клипове

Проф. Христов: В страната са останали 5,5 млн. души, а ние обсъждаме сертификата в парламента
19:29
Maldy
3,274 Views · 9 days ago

⁣Бай Ганьо казва - “хайде да сме по-малко, за да делим по множко”. В такива коалиции има един или два субекта, които консумират активите на властта, а другите играят масовка и момчета за бой. БСП май играе във втората категория. Това заяви проф. Иво Христов пред БНТ.
Коалицията беше съставена, за да елиминира ГЕРБ, което аз подкрепям, но това не означава, че сме решили фундаменталните проблеми на България, посочи той.
Според него най-драматичната информация за обществото ни е, че реално на територията на страната има реално 5,5 млн. души.
“Етническите българи са тези, които намаляват от населението на страната. Това означава, че демографската криза събира всички прелести на 32-годишния преход - деиндустриализация, дерационализация и демодернизация. През това време се занимаваме дали трябва да се влиза със “зелен сертификат” в парламента. Занимаваме се с битовизми”, каза още проф. Христов.

Певицата Луна се кандидатира за Президент
3:32
Maldy
1,212 Views · 4 months ago

⁣Истинският президент на България е Луна. Имаме няколко хиляди подписа. Това заяви певицата Луна Йорданова, която ще всене документите си за участие в надпреварата за държавен глава.
Имам доверие на себе си. Участвам, за да се мотивирам самата аз да гласувам. Промяната започва от мен, подчерта тя.
“Невежество е да обещаваш като не знаеш дали утре ще си жив. Искам да си доставя удоволствието да гласувам за себе си”, допълни певицата.

доц. д-р Атанас Мангъров в "Беновска пита"  (23.10.2021 г.)
27:31
Maldy
904 Views · 3 months ago

Участие на Атанас Мангъров - 23.10.2021г.

Проф. Иво Христов за парламентарните избори 2021
5:39
Maldy
662 Views · 3 months ago

Анализ на Иво Христов

Денков: Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява
19:38
Maldy
471 Views · 4 months ago

⁣"Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и даже ме притеснява. Не очаквах, че човек от нашите среди ще бъде кандидат на ГЕРБ", това заяви пред сутрешния блок на БНТ образователният министър проф. Николай Денков.


Той поясни, че има две основни неща, които го притесняват в случващото се:
Едното е, че се вижда, че системата на висшето образование е ангажирана с тази кандидатура, която очевидно ще е на ГЕРБ и ДПС. Второто е, че това ще доведе до разломни линии в системата на висшето образование.


"С този акт ще имаме проблеми", смята образователният министър.
Относно картината срещу ковид в училищата, той поясни, че областите, където ситуацията със заразени и карантинирани е най-сериозна, са Кюстендил, Ямбол, Видин и Монтана.
Най-тежка е ситуацията в Габрово, който вече се намира в тъмночервената зона.
"В Габрово училищата излизат на ротационен принцип - 5, 6, 9 10 и 11 клас излизат на дистанционно обучение, като следващата седмица ще бъдат върнати обратно в училище. Тези мерки са предвидени за следващите две седмици", обясни министърът.


"Ако градът излезе от тъмночервената зона, учениците ще бъдат върнати в другия режим", допълни Денков.
Какво ще се случи в училищата, зависи от 3 неща, подчерта министърът -как се спазват мерките в училище, как се спазват навън и колко хора са ваксинирани.
"Моят призив е да не се отпускат нито учителите, нито учениците, трябва да се спазват мерките, защото ние все още продължаваме да растем като случаи", категоричен е проф. Денков.
"Не говорим за пълно затваряне, а за ротационен принцип. Освен това, учениците от 1 до 4 клас, 7-ми и 12-ти ще бъдат в училище", подчерта той.


"Препоръчително за учителите остава носенето на маска и тестването всяка седмица. При учениците има варианти за щадящи тестове, но желание от родителите към момента няма", допълни Николай Денков.
"Хората не искат да спазват тежки изисквания. Към момента аз съм дълбоко убеден и това, което виждаме е, че населените места, в които се спазват мерките, ще учат на място, там където не се спазват, ще учат дистанционно", смята той.


Денков уточни, че след началото на учебната година се наблюдава задържане в броя на ваксинираните преподаватели.
"Законът дава голяма свобода на университетите, нямам притеснения за тях", каза още министърът.
"В момента, в който има съмнение за заразено дете, то трябва да бъде изтеглено от другите деца. От там вече се поема от РЗИ и се установява състоянието му", обясни министърът.

Кирил Петков и Асен Василев ще участват на парламентарните избори
24:43
Maldy
399 Views · 4 months ago

⁣Президентът Румен Радев отправи покана да продължа да бъда министър. С Асен Василев и част от екипа мислехме как да продължим с промяната. Това ще се случи с участие в политиката за по-дълго време. Много съм щастлив, че президентът Румен Радев оцени свършеното от мен. Това обяви Кирил Петков на пресконференция. Влизаме в политиката и ще участваме в следващите избори.


Петков сподели, че не е планирал политическа кариера, защото е вярвал, че ще бъде служебен министър 60 дни, но кабинетът е продължил 4 месеца. Той посочи, че няма време да създават партия с Асен Василев, което налага явяване с вече регистрирана партия.

Проф.Иво Христов на гости на Ротари-клуб
1:25:26
Maldy
102 Views · 3 months ago

Димитровград

Ангел Кунчев: Правото на здраве стои над правото на избор
10:00
Maldy
83 Views · 4 months ago

⁣Това, което направи Министерство на образованието като подробно разписване на начините на работа при различните ситуации е много добро и ако се спазва, рискът се минимизира на приемливи нива, това каза в "Още от деня" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод присъственото откриване на новата учебна година.
Той заяви, че не е задължително да стигнем до пик на заразата, при който болничните легла да са пълни, тъй като макар и бавно броят на ваксинираните се повишава, повишава се броят на хората, срещнали се с вируса и изградили имунитет, мерките, които макар и да не се спазват навсякъде, все пак оказват своето въздействие. В училище не може да се създаде напълно изолирана среда, но ако се минимизира рискът, няма да пламнат цели училища, прогнозира доц. Кунчев.
Главният държавен здравен инспектор коментира, че мерките, приети за училищата са леко смекчени. "Решенията ги взимаме така, че да постигнем максимални загуби. Ние може да сме експерти, но живеем в тази страна и на никого не му се иска да я хвърлим в икономическа криза, от която излизането ще е много трудно, а също и да оставиш много хора без препитание", отбеляза той.
По повод необходимостта от ваксинация за справяне с пандемията, доц. Кунчев подчерта, че данните сочат, че "едва 6-7% от хоспитализираните пациенти са имунизирани - много често не напълно имунизирани. Абсолютно права е Урсула фон дер Лайен - това е епидемия на неимунизираните".
Що се отнася до икономиката, той е категоричен, че "ако ние продължаваме да се държим като идиотите на Европа, ще ударим страшно икономиката и туризма". Той прогнозира, че догодина никой няма да поиска да дойде в България, ако темпът ни на ваксинация е същият.
Една епидемия е извънредна ситуация и когато е разположена в политически нестабилна ситуация дори само при едни избори, това пречи. Ние я разположихме при три избора и е естествено, че това има влияние, коментира Кунчев и добави, че той е категорично за задължителна ваксинация на определени групи.
Главният държавен здравен инспектор заяви, че това няма да накърни ничии свободи, като се позова на становищата на върховните европейски съдилища, според които щом живееш в общество, имаш права, но и задължения. Правото на здраве стои над правото на избор, подчерта в заключение той.

Пълният отличник Петър Илиев при Мая Костадинова
26:16
Maldy
71 Views · 4 months ago

⁣За мнозина наблюдатели провалът на партиите да създадат коалиция се разбра след интервюто на кандидата за силов министър на „Има такъв народ" – Петър Илиев. Нервната му реакция беше предизвикана от разкрития за книгата "Компетенцията на Народното събрание", която той издал преди години, а колегите му твърдят, че част от съдържанието е изплагиатствано. Последва проверка от Етичната комисия и от деканата на Юридическия факултет на Софийския университет.
Седмици след скандала се появи ново, съкратено с 80 страници издание, в което се твърди, че преписаните текстове липсват. Междувременно, заместник–председателят на Парламентарната група на „Има такъв народ" Виктория Василева в интервю за сайта „Дневник" обяви: "Петър Илиев не фигурира в погледа напред на ИТН ".
В студиото на “Говори сега”, обаче, Илиев заяви категорично, че има подкрепата и доверието както на Слави Трифонов, така и на председателя на парламентарната група...
Каква е истината на Петър Илиев вижте във видеото!

Атанас Мангъров пред "Беновска пита"
31:24
Maldy
68 Views · 4 months ago

Интервю на Беновска

Песен за Новак Джокович
2:06
Maldy
68 Views · 8 days ago

7/8 тв

Проф. Иво Христов за зелените сертификати
1:20
Maldy
67 Views · 3 months ago

Участие на Иво христов в Троян

Цвета Караянчева отговори на Бойко Рашков
1:08
Administrator
45 Views · 4 months ago

ПКП отговаря на Бойко Рашков

⁣Пълен запис на срещата с министрите Кирил Петков и Асен Василев в гр. Раднево
1:41:29
Maldy
39 Views · 4 months ago


Среща на синдикалистите от КТ "Подкрепа" и КНСБ в "Мини Марица-изток" с министрите Кирил Петков и Асен Василев в гр. Раднево

Проф. Ал. Маринов: Има нужда от нов начин на правене на политика
0:00
Maldy
33 Views · 4 months ago

Интервю на ⁣Проф. Ал. Маринов пред БНР
Showing 1 out of 6