watermark logo

Up next

Проф. Иво Христов: България не е суверенна страна, повече от век сме в зависимости

44 Views· 09 Oct 2021
Maldy
Maldy
5 subscribers
1

⁣"Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа криза вече повече от година. Един авторитарен режим - този на ГЕРБ, си отива, но все още не сдава позициите, а тези, които искат да ги сменят, нямат ресурса да го направят... Четата срещу ГЕРБ е шарена. Но те не са обединени от визия за промяна на страната, интересите им са съвършено разнопосочни". Това коментира пред БНР проф. Иво Христов. И допълни:
"Почти всички партии са неофеодални клики, които не са водени от идеологии и ценности, а са стръмно и стръвно насочени към приватизиране на държавната рента, презентиращи върху едно все по-уморено и апатично население".
По думите му "под флаговете за борба с корупцията едни юнаци искат да сменят тези, които стоят на вход/изход на тази корупция, за да заемат техните места и вече има примери за това".
Проф. Христов посочи, че България е с ограничен, дори с никакъв суверенитет.
"Грамотната политическа линия на патриоти, които са загрижени за отечеството си, но искат да го управляват, е в стеснен коридор от възможности, който ни е външно зададен. Често под формата на компромиси и лавиране се замаскира националното предателство... Последното суверенно българско решение е от 1912 година, когато е дадена заповед за атакуване на Одринската крепост. От тогава България е в коридор от зависимости с различни вариации", коментира професора.

Да покажа още?

 0 Comments sort   Sort By


Up next